lørdag den 6. december 2014

4. låge (14. november) Quillabamba og Echarati

Der kom vist lige et lille hul i julekalenderen, jeg skal prøve at følge med igen...

Vi stod tidligt op i Quillabamba og kørte videre ad vejen til en lille by Echarati i ca. 1000 meters højde. Ifølge vores guide er området meget underbirdet, så det kunne jo blive spændede!

Vi spiste morgenmad og birdede vejen der første ind i byen (1). Det gav en håndfuld nye almindelige arter i form af Mottle-backed Elaenia, Palm Tanager, Russet-backed Oropendola og Piratic Flycatcher Desuden kom endnu en Swallow-tailed Hummingbird, som denne gang sad stille i noget længere tid og to Blue-headed Macaw fløj også forbi.
Mottle-backed Elaenia

Palm Tanager, Blue-and-grey Tanagers søster

Blue-headed Macaw! Man kan da se at det er en ara på billedet... eller hvad?

Russet-backed Oropendola

Piratic Flycatcher

Swallow-tailed Hummingbird
Det næste blev en tur op ad en bjergside (ca. 2), for at se lidt andre arter. Her er lidt af det vi så i området:
Barred Antshrike, han, meget vokal og meget skulky

Blue-tailed Emerald

Squirrel Cuckoo
Nu har jeg også ædlet Olivenskovdrossel!

Buff-throated Saltator
Black-faced Tanager, en god art med meget lokale udbredelser
Hyper-skulky Pearly-vented Tody-tyrant også en god lokal art!
Herefter kørte vi videre til et vandfald (ca. 3). Området var privatejet og vi betalte 2 soles, hvis jeg husker rigtigt for at gå de 100 meter ind til vandfaldet. Der var ikke mange fugle, men chaufføren og jeg morede os meget med at klatre op og ned ad vandfaldet (billede er på vej).
Vandfalds-selfie
At tage hen til vandfaldet viste sig dog, trods manglen på fugle, at være en rigtig god beslutning! For da jeg endelig kom ned igen, havde vores chauffør talt med ejeren af stedet, som fortalte at han kendte et sted hvor der var 80% chance for at se Cock-of-the-Rock. Vi slog selvfølgelig til med det samme, tog ham med i bilen og bevægede os derudaf. Vi kom tilbage til Echarati, men i stedet for at tage første til højre tog vi anden til højre og så kørte vi ellers mange kilometer op ad snoede bjergveje.
"Det er bare et spørgsmål om fart"
Vi krydsede en flod der løb over vejen, kørte flere kilometer ad serpentinvejene, smed bilen og gik et stykke til fods. Til sidst gik vi rundt om en klippeside (ca. 4) og bliver mødt af lyden af flere spillende hanner. Vores guide stoppede op vendte sig rundt og sagde med en tyssende finger for munden og julelys i øjnene de magiske ord: "It's a lek!" Vi bevægede os tættere på, ind mellem træerne hvor der sad op til seks spillende, larmende hanner, i øjenhøjde med os!
To hanner, taget ved ankomst

Vi blev der et stykke tid og ænsede knap nok den lette regn. En fantastsisk oplevelse, som rettede fuldstændigt op på tabet af Machu Picchu dagen inden. Læs også Klaus' beretning, med vejledning til hvordan dette sted nås lettest.
Højt humør!
Undertegnede, Lorenzo (blå kasket), Guiden Jose (paraply), JTM, KMO og chaufføren Jaime (orange bluse)
Turen ned igen gav også to gode tanagers: Blue-winged Mountain-tanager og Saffron-crowned Tanager!
Saffron-crowned Tanager, som JTM mistede som blocker fra dagen inden.
Den dag gik vi meget tilfredse i seng, efter en god gang af den sædvanelige kylling med ris og kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar