mandag den 1. december 2014

1. låge: ((10-)11. november) Lima

Det har jo stået lidt stille med indlæg på det sidste, men det har vi tænkt os at gøre noget ved! I anledning af julemåneden, min hjemkomst fra Peru m.m. har vi besluttet os for at lave en daglig julekalender her på Bloggen. Den vil hovedsageligt bestå af turbeskrivelser, men vi pusler også med et andet projekt, som skal hjælpe os med at leve op til bloggens navn. Hvordan fokus på forskellige arter bliver i Peru-indlæggene, defineres udelukkende af mig og jeg er ikke en 70-årig, rig, britisk endem-jæger. Billederne i indlæggene er som sædvanlig ikke tiltænkt nogen form for æstetisk funktion. Jeg er for nyligt kommet hjem fra Peru, sammen med KMO, JTM, m.fl. For mig startede turen tidligt om morgenen i Hamborg, hvor jeg steg på flyet til Amsterdam og mødtes med resten af gruppen. I flyet mod Lima sad vi spredt. Jeg havde heldigvis fået en vinduesplads Så jeg kunne følge med og bl.a. se Caracas fra oven da vi fløj ind over Sydamerika. Ved siden af mig sad et ægtepar, som jeg synes lignede peruaner. Så jeg sad og trippede for at bruge noget af det spanske jeg havde lært i gymnasiet, men da udfyldning af immigrationspapirer indledte en samtale mellem os og konen spurgte mig på engelsk om jeg studerede i Peru, hvortil jeg svarede: "No, voy a Peru para ver aves" lod det ikke til at hun forstod mig. Kort efter så jeg hende også sidde med et rumænsk pas… Good job, Andreas… Vi landede om aftenen d. 10 oktober og fik en god nats søvn, efter at have fjernet en tommelfinger-stor kakerlak fra bruseren. Vi stod op tidligt om morgenen, mødte vores chauffør og kørte til Pantanos de Villa (1)
Vi startede med at stoppe ved en vandflade (1), som gav en del almindelige fugle og nordamerikanske vadere. Her: Common Gallinule, Kildeer og Lesser Yellowlegs.
Derefter kørte vi til "parkcentret" (2) og betalte 4 soles for at gå den afmærkede tur, der gav de første Many-colored Rush-tyrants, Wren-like Rushbirds (som er umulige at fotografere) og Chestnut-throated Seedeater
Vi kørte videre ned mod kysten, til et tørrere område for at prøve Peruvian Thick-knee. Vi gik i lidt over en time og fik set mange vandfugle, men ingen trieler. På tilbagevejen hvor vi går solbrændte og med hængende hoveder, rejser der sig lige pludseligt et par 5 meter foran os. Det viste sig at de havde ligget 20 meter fra bilen helle tiden!
Sidste stop i vådområdet blev helt ude ved kysten, hvor enorme flokke af Franklin's Gulls stod på stranden sammen med Belcher's Gull, Kelp Gull, Grey-hooded Gull og en enkelt Royal Tern.
Vi kørte videre til havnebydelen Callao, hvor vi fik fisk bl.a. Ceviche til frokost. Det var rigtig godt!
Vi fortsatte ud af den eksklusive bydel La Punta hvor vi birdede Playa la Arenilla (2), hvor der igen var et hav af Franklin's Gulls og Vores første Semipalmated og Western Sandpiper og en lille gruppe Blackish Oystercatchers med et hav af Inca Terns i baggrunden.
Sidste stop på turen blev Humedales de Ventanilla (3), hvor vi i vådområderne (1) fik tilføjet en del Wilson's Phalaropes til turlisten og i vådområde (2) kunne vi nyde en fouragerende flok Stilt Sandpipers fra et tårn, hvor vi kom ind ved bare at skrive i stedets gæstebog.
Første dag endte med at blive en af de artsrigeste dage og en af de dage med flest hjemlige familier. Jeg fik også snakket en del spansk med vores chauffør, hvilket selvfølgelig var bedre træning en rumænerne på flyet! Aftensmad tog vi på en italiensk restaurant overfor hotellet, hvor en pizza størrelse "personal" altså ikke er stor nok til en person…

3 kommentarer:

 1. Jeg mener at KMO og JTM var afsted i november - har du ikke taget fejl af månederne ;-)

  go' obs fra Feehaar

  SvarSlet
 2. Super med flere indlæg. De har været savnet!

  Jeg vil opfordre jer til at bruge funktionen ”ekstra stor” til billederne på bloggen. Se for eksempel de andre blogs på samme platform (blogspot). I indlægget trykker I på billedet og vælger ”ekstra stor”. Samme sted kan I også indsætte en billedtekst.
  Det gør indlæggene meget mere læsevenlige, og jeres læsere slipper for at trykke på alle billederne.

  Bedste hilsener
  Stephan Skaarup Lund

  SvarSlet
 3. Tak for begge kommentarer!
  Datoen skulle være rettet nu! Sjovt jeg plejer at få mails når folk kommenterer det skete ikke denne her gang...
  Jeg havde egentlig tænkt det sådan at folk kunne klikke på dem, men hvis publikum hellere vil have dem ekstra store så skal i få det!

  Vh.
  Andreas

  SvarSlet