onsdag den 3. december 2014

3. låge (13. november) Santa Teresa

På denne dag var det meningen at vi skulle stå tidligt op køre et stykke op ad flode og derefter vandre 8km til Mandor, som skulle være udgangspunkt for Machu Picchu. Men da vi forlader Santa Teresa begynder det at regne og ikke bare en lille smule!
Regnen set fra hotellet i Santa Teresa

Kort efter vi har krydset floden ser vi et jordskred begynde længere henne ad vejen og der lød et hult 'klonk' da en sten ramte bilen vi sad i. Vores chauffør vendte bilen på en tallerken, og lavede næsten hjulspin på vej væk fra stedet. Så efter noget venten og forhandlen frem og tilbage mellem guiden os og Gunnar, blev vi enige om at den bedste løsning ville være at birde de næste par dage med udgangspunkt i Quillabamba, da der først skulle maskiner op og rydde vejen.
Da regnen stoppede startede vi med at birde omkring Santa Teresa. Det gav hurtigt en del nye arter som Tropical Parula, White-bellied Hummingbird, Blue-necked Tanager, Hepatic Tanager og den allestedsnærværende Blue-gray Tanager.
Meget vokal Tropical Parula

White-bellied Hummingbird

Blue-gray Tanager, en fugl af amazonas populationen med hvidt i vingen, i modsætning til dem længere mod vest der mangler dette.

Blue-necked Tanager

Tropical Kingbird, meget almindelig i <1500m

Hepatic Tanager
Efter lidt arbejde på samme sted fik vi endnu flere arter inklusiv nogen gode lokale arter som Swallow-tailed Hummingbird (ingen billeder i denne omgang), Ocellated Piculet, Thick-billed Euphonia, Yellow-bellied Elaenia, Common-tody Tyrant, Red Pileated (Red-necked) Finch, White-lined Tanager.

Ocellated Piculet, ekstrem fed slægt!
Thick-billed Euphonia

Red Pileated (Red-crested) Finch
White-lined Tanager

Yellow-bellied Elaenia

Common Tody-tyrant

Da vi følte at stedet var udtømt kørte vi lidt videre ud ad vejen der ender i det trail der leder til inca-ruinen Vilcabamba. Kort efter havde vi tre nye arter! Silver-beaked Tanager, Streaked Flycatcher og Sclater's Tyrannulet
Silver-beaked Tanager

Streaked Flycatcher

Sclater's Tyrannulet, ikke just let at fotografere...
Et kort glimt af en rødbrun fugl, der fik mig til at tænke myrefugl sp., hun gjorde at jeg gik lidt væk fra vejen og ned mod floden og kort efter får jeg et glimt af turens første Variable Antshrike, som forøvrigt var featured i grammatik-quizzen, der kan findes længere nede i strømmen af indlæg.
Variable Antshrike
Vi fortsatte ad vejen og næste stop ved en lille bæk, gav Slaty-throated Redstart og Black Phoebe.
Black Phoebe, som den art ses

Slaty-throated Redstart
Det næste stop hvor der gik en bro over floden gav endnu bedre, da vi her havde både Rufescent Tiger-heron, Torrent Tyrannulet, Golden-crowned Flycatcher og turens eneste Torrent Duck, en hun der blev set på afstand og desværre ikke fotograferet.
Rufescent Tiger-heron

Golden-crowned Flycatcher

Torrent Tyrannulet i dens rette element!
Sidste stop på vejen, højere oppe ad bjerget gav endnu en række nye arter herunder Sparkling Violetear, Smoke-coloured Pewee, Blue Dacnis, Blue-capped Tanager og Dusky-green Oropendola.
Blue-capped Tanager

Dusky-green Oropendola

Smoke-colored Pewee

Blue Dacnis
Vi vendte til sidst om og kørte tilbage ad vejen fra Santa Teresa til Santa Maria så vi kunne nå Quillabamba på et fornuftigt tidspunkt. Langs vejen gjorde vi en del stop, som den første flok Speckled Chachalaca og en del Purplish Jay langt uden for udbreddelseskortet i Birds of Peru (Schulenberg et al)
Purplish Jay

Vores skaders position og ca. udbredelsen fra Schulenberg

Sidste art på dagens tur blev en flok Mitred Parakeets, der sås rigtig godt!
Mitred Parakeets
Se det blev jo et lidt langt indlæg, med en del billeder der seriøst satte mine evner med manuel fokus på prøve, men nu er vi også igennem mange almindelige arter der ikke behøves at nævnes igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar