tirsdag den 2. december 2014

2. låge (12. november) Cusco - Santa Teresa

Anden dag var mest en transport-dag, men vi så nu stadig en del fugle. Vi startede med tidligt om morgenen at tage flyet til fra Lima til Cusco, hvor vi mødte guiden og chaufføren og tog straks afsted. Første stop var søen Puray (1), som ligger i 3925 meters højde.


Allerede på vej ned mod søen så vi allerede de første Andean Flickers og kort efter at være steget ud af bilen fik vi både Short-billed Pipit og Bright-rumped Yellow-finch.
Andean Flicker, en af en famlieflok på fem
Short-billed Pipit
Bright-rumped Yellow-finch
Ved søen blev vi noget overrasket over at møde en Sandløber, som ikke er hverdagskost i de højder! Desuden fik vi første Andean Goose og en god Collared Plover.
Sandløber!
Collared Plover
Andean Goose
Vi skyndte os videre da vi havde lang vej foran os og stoppede først i Urubamba (2), hvor vores guide fik øje på en Giant Hummingbird langs vejen. Det er ellers en kleppert af en kolibri!
Giant Hummingbird, gennem bilrude
Vi havde et kort stop i Ollantaytambo, hvor vi købte ekstra tasker, da vi den efterfølgende dag skulle begrænse vores bagage. Vi fortsatte op mod Abra Malaga, et bjergpas, som vi idag kun skulle køre igennem. Det første stop (ca. 3) gav hurtigt Black-throated Flowerpiercer, Tyrian Metaltail, Bar-winged Cinclodes og efter lidt tid nogen korte glimt af Andean Parakeets og turens første endem White-tufted Sunbeam (ingen billeder i denne omgang)
"Vestlige" side af Andes nogle kilometer inden Abra Malaga

Tyrian Metaltail

Black-throated Flowerpiercer

Bar-winged Cinclodes
Vi bevægede os hurtigt videre, men stoppede kort efter op da der sad en Red-crested Cotinga i et træ langs vejen! De mere spændende dele af fuglen sås dog ikke i denne omgang.
Red-crested Cotinga, gennem bilrude
Vi fortsatte turen og stoppede igen allerhøjest oppe, hvor vi så nogle Seedeaters/Sierra-finches sammen, men tågen gjorde det for mig umuligt at skelne de forskellige arter. Vi kørte ned gennem passet og ned af den rigtige øst-side af Andes. Her nåede vi et sidste stop inden det begyndte at blive mørkt, hvor vi fik turens eneste Long-tailed Sylph og en masse vokale Inca Wrens, der ikke ville komme ud af buskene, endnu en endem uden billede...
Hovedvejen fra Ollantaytambo gennem Abra Malaga mod Quillabamba er en fin asfalteret vej, da dalen på østsiden, producerer lækker kaffe, som vi fik hver morgen. Asfalt-vejen sluttede dog for os i Santa Maria, hvor vi drejede af mod Santa Teresa ad en grusvej. Men hvilken grusvej! Den fik Ice Road Truckers på DR3 til at ligne E45. Jeg fandt vejen så underholdende at jeg filmede det og heldigvis(?) fik jeg det film da der lyder et ordentligt brag og vores dæk springer!

Hul i dækket!
Vi nåede byen meget sent den aften...

Vi søger spørgsmål til en ny serie med navnet "Ragnars Brevkasse". Har du et problem der kræver en færøsk løsning? Så send dine spørgsmål til hjernerystelse@hotmail.com!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar