tirsdag den 11. oktober 2016

Vild dag !!! med samme antal nye mærkearter

13 m/s fra Ø-NØ var ikke ligefrem drømmescenariet for dagen i dag, men fugle er der nok af, så skide være med vinden. Det har været en lang dag, og jeg skal i seng nu, så det bliver et kort blogindlæg i dag. Vi åbnede S8, SX, S1 og HX klokken 07.00, og kunne hurtig mærke, at det var rigeligt. Der var stort set ingen pause, og inden vi så os om, så var klokken 12, og vi ville have noget frokost. Totalen var omkring de 360 fugle, og vi var godt smadret. Her var den store dominans omkring fuglekonger og rødhalse. Efter indtastning og noget mad, så var vi lige pludselig klar til endnu en omgang. Samme net blev åbnet, og wupti så sad der +20 halemejser og +30 musvitter. Vi blev simpelthen ramt af det vildeste mejsetog. Jeg var sygt glad, for fik mærket en masse fugle, og fik i alt 4 nye mærkningsarter, som jeg aldrig har haft i hånden før. Den længe ventet bogfinke hang sørme og ventede på mig, og fik endda lov til at mærke 2 fugle, dog begge hunner, så har min første flotte han til gode. Da vi lukkede og fik talt sammen, så havde vi ramt 628 nye mærkninger i dag, hvilket er ganske vildt. 4 nye mærkearter blev det til for mit vedkommende, og det blev lille gråsisken, vindrossel, bogfinke og engpiber. 4 rødtoppet fuglekonger og en sivsanger blev nok det mest bemærkelsesværdige at berette om i nettene i dag.
Efter vi havde lukket 2. gang, så skulle der kratluskes. En dejlig lang gåtur rundt på øen på cirka 2 timer gav 4 store tornskade, en masse gærdesmutter, en masse jernspurve, en masse halemejser, en skovsneppe, en gransanger, en sædgås, 6 bramgæs mm.. Bare du går 2 meter, så skræmmer du en ny portion fugle op. Det er helt vildt hvor mange fugle der er. 450 gærdesmutter er blevet noteret i dag, og det synes jeg er i underkanten. Du træder næsten på dem, bare du skal ud og tømme blæren.
Nå men70 km herfra er der fanget en sibirsk jernspurv, så vi har store forhåbninger omkring sådan en i morgen. Nu vil jeg drømme om den, også hænger den i det allerførste net i morgen tidlig, aftale? :)


vindrossel og rødtoppet fuglekonge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar