lørdag den 22. oktober 2016

Dag 8: Svinoy med Silas og René og Philip på Fugloy

Vi havde om bord på båden aftalt indbyrdes, at to tog til Fugloy og to tog til Svínoy. Mig og Silas tog til Svínoy, hvor vi regnede med at feje de andre af banen, og finde et megahit.
Da vi ankom regnede det og blæste, så håbet svandt stille og roligt ind, men der gik ikke lang tid, før Silas hører noget, som lyder, som en Storpiber. Jeg hørte den ikke, så vi forsatte ad asfaltvejen mod bygden. Da vi nåede halvvejs udenfor en farm, forklarede Silas, at den var temmelig god for pibere og værlinge, og det var der, han havde haft pechorapiber. Da vi lige havde passeret stedet, vendte jeg mig om og tjekkede pælene, da jeg ser en kraftig og lang halet fugl, der sætter sig på en af pælene. Første tanke er i retning af en Gulspurv eller anden kraftig Emberiza, men den letter og viser sig som en kraftig, langhalet fugl der tager kraftfulde vingeslag og flyver væk i dybe buer. Jeg melder ud "Storpiber" og Silas ser den i et spiltsekund, og vi begge mister den. jeg forsøger så at eftersøge den, hvilket kun giver to sjaggere, engpiber, sanglærker og en dyb rift i min hånd. Det er 4 fund for Færøerne, men under eftersøgningen får vi så en granat af en besked fra René og Philip "Mulig Pechorapiber med billeder" bum, gg wp fra deres side af. Vi forsætter så og venter i spænding og glæder os til at se billederne. Vi forsætter ned til bygden, men regnen besværliggøre yderlig birding, så vi blev inviterede på kaffe og kage hos nogen af øboerne. Efter vi havde været hos dem, forsatte vi så i det nu tørre vejr, og forsatte, men vi fandt intet. Generelt kan dagen opsummeres med Stor Kobbersneppe 1k, Storpiber, Sibirisk Gransanger og Gærdesanger, som de bedste arter. Ellers havde vi 15-20 munke, 4 gransangere, 1 kvækerfinke, 1 bogfinke, 3 fuglekonger, 3 vindrosler, 2 sjaggere og 3 sanglærker. En ø med massere potentiale, hvilket storpiberen viste! Nå ja, så fandt de andre og Dværgværling på Fugloy...

Da René og Philip ankom til Fugloy, nærmere Kirkja, fandt de hurtigt en ny turart, Bysvale. Fuglen fouragerede mellem klipperne, og der blev taget fine billeder af fuglen. I byen blev der ellers fundet 15 Munke, 3 Gransangere, 8 Sanglærker og en Gærdesanger af østlig race. De havde besluttet sig for at gå ad landevejen til Hattarvik, da dette er Færøernes østligste Bygd, og i teorien den første bygd som fuglene ser, når de kommer fra øst. På vejen der hen, stoppede de ved en lade, hvor René fik øje på en meget lys piber, med tydelige rygstriber og kraftigt øjenbryn, Pechorapiber blev der med det samme tænkt. De fik billeder af fuglen, men den forsvandt desværre. En sky omklamrede øen, så turen til bygden gav ingen andre fugle.
I Hattervik, var der overraskende få fugle. 5 Munke, 2 Gransangere, en Sangdrossel og flere Skærpibere. Dog fik vi lidt en overraskelse, da en teckværling fløj over hovedet på dem, som kort satte sig på et trådhegn, Dværgværling! Philip fik hurtigt taget 3 dokufotos af fuglen, som 10 sekunder efter at den havde landet, stak ad helvedes til! De trampede efter fuglen, men fandt den aldrig. Stadig en fed fugl, og ny VP for dem begge.
På vejen tilbage så de 2 Canadagæs. som tilsyneladende var vilde, 15 Vindrossler, sammen med en leucistisk Vindrossel, med helt hvide vinger, og sorte håndsvingfjer. Piberen fik også et skud til, og blev desværre bestemt til en meget lys engpiber. En ellers meget god dag på Fugloy må man sige.


Dværgværlimg - Hattarvik @Philip Elbek

Dværgværlimg - Hattarvik @Philip Elbek

Dværgværlimg - Hattarvik @Philip Elbek
Bysvale 1k - Kirkja @Philip Elbek

Engpiber - på vej til Hattarvik @Philip Elbek

Samme engpiber - på vej til Kirkja @René Rørbæk

Gærdesanger østlig race - Kirkja @Philip Elbek

Ingen kommentarer:

Send en kommentar