lørdag den 22. oktober 2016

Dag 7 - Så går turen Nordpå

Vi stod tidligt op i Søderoy for at nå færgen tilbage til Thorshavn. Planen var at nå op nord på, for at se om det kunne bringe noget mere til turlisten. Vi ankom i Thorshavn klokken 9, og kørte straks nordpå. Vi stoppede i Hvalvik, da der var set Silkehejre og Brun Løvsanger nogen dage før. Stoppet gav en broget fluesnapper, gransanger, fuglekonger og såmænd en Silkehejre, som kort efter fløj væk og viste sine grønlige fødder.
Vi kørte videre, og besluttede os for at køre til Kunoy, hvor Silas havde set en Vestlig Bjergløvsanger. Da vi ankom til plantagen, hvor fuglen var set, gik der ikke mere end 10 sekunder, før Philip fik øje på en meget bleg phyl, som sad i et buskads overfor plantagen. Rene og Ragnar fik hurtigt kikkerten på den, og det var en stensikker Vestlig Bjergløvsanger. Den forsvandt dog kort efter ind i plantagen. Vi genfandt den hurtigt, og den sad kort efter samme sted som vi fandt den. Vi var også så heldige at høre fuglen kalde, hvilket gav en god afslutningen på en fed fugleoplevelse for os alle.
Vi mødte Silas kort efter, hvor vi derefter kørte til Árnafjørdur. Fra bilen så Ragnar en Stillits der fløj op, hvilket er SU på Færøerne, selvom at der er en del fund af fuglen. Derudover fandt vi Silkehale, Gransanger, Munk, Rødhals og Skærpiber.
Vi kørte derefter til Vidareidi, hvilket er den nordligste Bygd på Færøerne. Her så vi Bramgås, Grå Fluesnapper, 15 Sanglærker, 12 Dobbeltbekkasiner, Sivsanger, Gransangere og Silkehale. Efter at have tjekket det meste at Bygden var det blevet mørkt, og vi havde fået lov til at overnatte hos Silas, så vi kunne bruge hele morgendagen på at tjekke det nordlige område, som nok er et af de mest giftige områder på Færøerne.


Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @Philip Elbek

Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @Philip Elbek

Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @Philip Elbek
Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @René Rørbæk

Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @Philip Elbek

Vestlig Bjergløvsanger - Kunoy @Philip Elbek


Broget Fluesnapper - Hvalvik @René Rørbæk

Silkehejre - Hvalvik @René Rørbæk

Stillits - Arnafjørdur @Philip Elbek


Ingen kommentarer:

Send en kommentar