lørdag den 15. oktober 2016

Dag 1 på Færøerne med René og Philip - Sangdrossel og Hvidbrynet Løvsanger
Sangdrossel. Lige ved og næsten en SU art
 Så gik turen til Færøerne! Vi landede omkring 15-tiden, hvor vi blev hentet af min bedstefar, da besluttede vi os for at tage mod Gásadalur, et ganske smukt sted, men også ok for småfugle. Da vi ankom blev vi mødt med massere af Engpibere og stære. Vi begyndte straks at tjekke grøfter for Locustella og eventuelle værlinge, men det gav kun flere Engpibere og 7 Dobbeltbekkasiner. Mens René og Philip forsatte mod én busk, der lå midt i ingenting, tjekkede jeg bygden. Jeg fik kun presset flere... Engpibere, 2 Gransangere og en Munk ud af det, men de to andre fik fundet to vindrosler og en solsort i bunden af krattet. Det var et så'n relativt ok udbytte. Mens vi stod og talte om hvad vi havde, kom der en drossel i relativ stor højde et godt stykke væk fra, vi havde den i kikkerten og først blev der sagt Vindrossel, men der var et eller andet galt med den. Vi fulgte den indtil den landede på et stengærde, hvor det vidste sig at være Sangdrossel, hvilket er ok, specielt fordi jeg huskede forkert og troede det var en SU-art...
Efter den var fotograferet, tog vi og tjekkede græsområdet videre, hvilket gav to sanglærker, en ret fåtallig fugl heroppe, så det jo fint nok. Ellers gav gennemtjekningen af bygden kun en sibirisk gransanger og nogle lokale gærdesmutter.

Efter vi mente vi havde brugt nok tid der tog mod Sørvági, for et hurtigt tjek, inden vi kørte mod Argir for at få noget aftensmad. Undervejs fandt vi en kortnæbbet gås med en smadret vinge ved vejen. Det lille stop i Sørvági gav 2 Hvidbrynet Løvsangere, en meget sen Broget Fluesnapper 1k og en flok grønsiskner. I mod alle forventning fik Philip måske en ny VP-art i form af to Topskarv, men han er lidt i tvivl.


Broget fluesnapper 1K

Et ud af de 2 bryn fra Sørvági

Ingen kommentarer:

Send en kommentar