torsdag den 3. marts 2016

Vietnam, dag 6, Deo Soui Lanh & Lake Tuyem Lam

Så fik jeg tid til at skrive et indlæg igen! Jeg er taget til Gedser Fuglestation nu, så på deres blog kan man følge med i hvad jeg laver til daglig.
Vi kørte op i passet igen, fra Di Linh i håb om at der ville være mere aktivitet her til morgen, end eftermiddagen før. Vi stoppede det samme sted og mødte de samme mennesker, som dagen før. Det blev ret hurtigt tydeligt at aktivitetten var bedre i dag, da der i træet overfor sad Red-vented Barbet og en lille gruppe af Annam Barbets, som vi forgæves havde forsøgt at se dagen før. Et par Black Bulbuls kom til og Mountain Imperial Pigeon fløj over os. Lidt gang mod syd gav en god flok Black-chinned Yuhinas.
Black-chinned Yuhina
 Inden der begyndt at komme for mange fyrtræer, vendte vi og gik mod nord igen som dagen før og man skulle slet ikke tro at det var det samme sted. En Streaked Spiderhunter hoppede rundt i en busk, muligvis den første på turen. En Swinhoe's Minivet sad i det åbne og lidt mere skjult hoppede Maroon Oriole rundt med bytte
Streaked Spiderhunter

Swinhoe's Minivet

Maroon Oriole
 Vi passerede englænderen og franskmanden, som også var positivt overrasket over aktiviteten og pegede dem i retningen af de Black-chinned Yuhinas, som vi havde set tidligere. Mens en Scarlet Minivet med bytte sad og kiggede på os.
Scarlet Minivet
 Vejen bugtede sig et par gange og guiden genkendte kaldet på en Speckled Piculet, som vi fik rigtig godt at se, sammen med en Oriental White-eye.
Speckled Piculet

Oriental White-eye
 Kort efter at vi havde vendt om og begyndt at gå tilbage kan jeg hører at det pusler i de mange tørre blade i bunden af skoven. Efter lidt tid får jeg øje på en større passerine og får sporet guiden ind på den. Han kunne med glæde meddele at det var turens første Orange-breasted Laughingthrush! Desværre fik vi ikke set den særlig godt og jeg fik heller ikke nogen billeder, men bedre end ikke at have set den! Også en større gruppe White-cheeked Laughinthrushes stødte ind i os på vejen tilbage, en art vi så mange gange på plateauet. I luften over os begyndte det at røre på sig og en Black Eagle fløj over os efterfulgt af en hel flok Needletails, som jeg ikke lige kunne bestemme på stedet. Det var ikke Brown-backed og så var der jo kun Silver-backed tilbage på listen hvilket ikke passede så godt med den helt hvide strube og lyse bug. Englænderen og franskmanden kom dog forbi igen og kunne meddele at de havde haft en flok White-throated Needdletails, som må have været de samme som vi så. Jeg har også fået bekræftet bestemmelsen på Birdforum efter hjemkomst.
Black Eagle

White-throated Needletail, en art der nok overvintrer i området.
 Så blev det igen tid til at komme videre og vi kørte videre mod Da Lat, byen der ligger navn til plateauet. Vi stoppede på vejen ved Lake Tuyem Lam. En sø skabt af franskmændene i sin tid, hvor der er en del skov. I dag gik vi efter nåleskovsarter på østsiden af søen.
Det første (og eneste på selve søen) blev Lille Lappedykker, den havde jeg ikke regnet med at støde på...
Lille Lappedykker
Ved en lille parkeringsplads havde vi de første Grey Bushchats, som virkede helt tamme. Også overvintrende Bjergvipstjert blev set her.
Grey Bushchat, hun

Grey Wagtail, ssp. melanope
 Kaldene fuckede virkeligt med mig man stod i en skov af fyrtræer og hørte kald fra Green-backed Tit, Chestnut-vented Nutatch og Vietnamese Greenfinch, og så Bjergvipstjert, Skovskade (okay endemisk race, men det føltes stadig som hjemme) og Hærfugl. Det var næsten som at være i Alperne! Lige indtil et par Hill Prinias passerede os i skovbunden, så huskede man igen hvor man var.
Hill Prinia

Green-backed Tit
Hoopoe
 Efter lidt tid viste et af vores targets sig, en Slender-billed Oriole! Fed fugl! og lidt efter fulgte Burmese Shrike, som vi allerede havde set fra bilen og en Grey-capped Pygmy-Woodpecker, som var rigtig besværlig!
Slender-billed Oriole

Burmese Shrike

Grey-capped Pygmy-Woodpecker
Vi nåede også at få Rufous-capped Babbler og Vinous-breasted Starling meget dårligt inden vi vendte om og på vejen hjem sås Vietnamese Greenfinch.

New lifers: 23

Ingen kommentarer:

Send en kommentar