mandag den 24. august 2015

Hurtig opdat. Reersø

Ja, de fleste af mine fremtidige opdatering vil om handle Reersø, da det er mit fokusområde, grundet potentialet det har.

Var der igen i seks timer d. 22/8 og gåturen ad Havnevej, gav ikke de sædvanlige sangere, men derimod 4 Bynkefugle, en fin observation, så der var ankommet flere nye fugle. Jeg forsatte mod Bronsons Bord, krattene før det gav intet nævnværdigt og der rastede ellers kun en Sildemåge på havet. Men Bronsons Bord kunne "fremvise" cirka 12 gærdesangere, men jeg så kun tre. Ellers var der nogle tornsangere og musvitter. Krattene mellem Bronsons Bord Skansen gav hellere ikke noget vanvittigt, men man havde lidt på fornemmelsen at der var noget, men det lå og trykkede sig i bunden af krattene. Da jeg ankom til Skansen, stillede jeg ved vandbassinet og satte mig til at vente, ved vandhullet var der 6 tornsangere, 4 gærdesangere, 8 stillits og en meget fin Nattergal, der hoppede ud af det store krat, ud på hegnet og rastede 5 meter fra mig! Den forsvandt kort efter, men fløj så op i et fyrretræ og rastede kortvarigt for så at forsvinde. Efter at have siddet der i 30 minutter, besluttede jeg mig at tjekke det store læhegn, og fra starten så det ikke ud til at der var noget i hegnet, men til gengæld rastede der en del bynkefugle langs hegnet, og jeg kunne allerede se to rødrygget tornskader raste i buskenes top fra Skansen af, så jeg besluttede mig den her gang går hele læhegnet igennem, så jeg gik op ad den fine kyststi, hvilket gav 8 gule vipstjerter på stenene, sammen med 6 stenpikkere og 3 engpibere og de obligatoriske tornsangere holdte til i de små buske langs stien.

 Jeg nåede op til den det store tætte krat, som stien løber op igennem, og hvor læhegnet springer ud fra, der begyndte jeg så at gå langs hegnet. den første del af hegnet gav ikke så meget udover skovspurve og de to førnævnte tornskader og en ekstra der gemte sig lidt inde i hegnet, som jeg flushede. Da jeg nåede grusvejen der skærer krattet over, stod jeg over for valgene at tjekke bagsiden af læhegnet først også forsætte ned mod det store nøgen krat i bunden, eller forsætte direkte og bruge tid der. Jeg besluttede mig at tjekke bagsiden, og da jeg stod på vejen, så jeg der var massere fugle, en god håndfuld bynkefugle rastede på bynken, massere af gærdesangere og tornesangere i de spredte buske og en rødrygget tornskade fløj væk fra mig, jeg begyndte at luske rundt, allerede af de første buske blev jeg mistænksom, da jeg havde passeret meget tæt forbi det, der var stadig en fugl. Min erfaring siger at tornsanger ofte kalder og/eller letter hvis du kommer for tæt på, men den her fugle blev i bunden, så jeg gik en kort runde og så så mysteriefuglen: en fin efterårsvendehals! Så den megagodt i en åbning i busken, inden den hoppede, og nok smuttede videre. Fed obs og kun min tredje udenfor ChrØ.

 Jeg forsætte med at tjekke de forskellige buskadser, men intet nævnværdigt udover endnu en rødrygget tornskade. Jeg vendte tilbage til grusvejen, lo and behold, vendehalsen sad lige under en rødrygget tornskade og fouragerede! Den viste sig rigtig godt frem, men kun for en kort stund, inden den hoppede ind i hegnet, og blev ikke set siden. Men jeg forsatte ned af den anden side, og der var en del fugle, jeg skræmte endnu flere rødrygget tornskader op! Jeg nåede ned til bunden og stillede mig der for at vente på noget skulle hoppe frem, hvilket gav 2 gulbug, løvsangere, 2 broget fluesnapper, de obligatoriske tornsangere og gærdesangere. Da der stille og roligt døde ud i antallet af fugle begyndte jeg at bevæge mig tilbage mod Reersø By, og så kun undervejs af nyt en rødstjert og en rør/kærsanger

Turen er nok den mest succesfulde tur ud til Reersø og mon ikke den bliver trumfet senere i år?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar