søndag den 9. marts 2014

Hvidvinget Korsnæb!

Gilbjerg Hoved 615-1040

Folk: JAE,SHNG,JL,LAU,HCJ,BJO,HHø,KH,EBB m.fl.

I dag var vinden sydlig, lidt mere svag i går, men ikke særligt svag alligevel. Der var dog væsentlig mere gang i småfuglene i dag. Dagens træk var også præget af et stort træk af Grågæs der blev suppleret med 38 Sædgæs og 2 Blisgæs. Der var også bedre gang i Hedelærker i dag, JAE har noteret 21 i dag.

Det var en rimlig god korsnæbdag. Knap 600 Lille Korsnæb samt 18 Stor Korsnæb. 0800 trak en Rød Glente tæt forbi (se foto(skodfoto)).

0811 melder JAE Hvidvinget Korsnæb. Desværre opdaget sent, på hvad vi først tog for Gråsisken. De havde næste passeret stenen. Vi nåede at se 4 fugle i flokken, men potientielt set kunne der være flere. Få øjeblikke efter kom hvad der formentlig var endnu en Hvidvinget Korsnæb. Kort efter kom der 4 Traner. Rart.
Pænt træk af gæs ved stenen i dag, her 4 Grågæs.
Skodfoto af Rød Glente ved Gilbjerg 0800.
Fra venstre; SHNG, EBB, JAE og JL.

Op i mod 300 Misteldrossel træk forbi stenen i dag. Det er rart pænt for 9. marts. Deusden en enkelt Sangdrossel og en enkelt Vindrossel. 0938 trak en Bjergvipstjert forbi, så kom den også i hus. JAE har i dag noteret 4 Bjergvipstjerter.


Hellebæk Avlsgård 1130-1450

Folk: TA,LAK,JES,ABB,PEP,EBB m.fl.

Efter Gilbjerg-obsen, smuttede jeg forbi Hellebæk. 427 Musvåger, 2 Røde Glenter, 3 Kortnæbbede Gæs og en Sølvhejre blev det til.

Sølvhejre ved Hellebæk Avlsgård.


BJO birder Hellebæk.

Dagens citat SHNG: "Det er fandme koldt. Badebukser og en kokosnød havde været godt."

(EBB)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar