lørdag den 29. marts 2014

Commandoraid i NEZ

Lavede et commandoraid i NEZ i dag, pga. de gode vejrmeldinger og varmefrembrudet.

Gilbjerg Hoved 0700-1030

Folk: JAE,MKP,JL,JaHC,SHNG,MBB,KBJ,AH,KH,BJO,HCJ,KBN m.fl.

 Morgenstemning ved Gilbjerg Hoved.

Det så rimmelig giftigt ud til morgenobs på Gilbjerg, grundet østenvind der var nogenlunde svag. Der var virkelig mange fugle i luften, bl.a. 25.000 Bogfinker samlet over hele dagen. Desuden pænt med Misteldrossel. Det var dog mest trivielle arter. En Klyde der først blev taget for Tejst var noget af det bedre. 0713 trak en 2K han Vandrefalk øst. Senere træk også en Dværgfalk øst. Der gik også nogle få Hedelærke, Hulduer, Bjergirisk, Tornirisk og en enkelt Stor Tornskade.

Altså ikke det helt store på Gilbjerg i dag. KH havde dog en Landsvale efter jeg gik, der gik jeg glip af en tidlig obs af arten. Til gengæld fik jeg en stribe fotos af hvordan KH vælger at håndtere sin hinbærsnitte.

KH nyder en hinbærsnitte. Her ses proceduren.
Hellebæk Avlsgård 1200-1500

Folk: ABB,BJO,PBH,STS m.fl.

Vinden drejede om eftermiddagen i NØ, så tænkte det var en god idé at stille mig på Hellebæk, selvom jeg også overvejede Hesbjerg. Det gik ret stille hen. 19 Traner, et par Røde Glenter og Havørne samt Musvåge og Spurvehøg var de eneste Hellebæk kunne fremvise i dag.

Rød Glente trak NØ 1424, 29/3 - 2014, Hellebæk


Østkysten 1520-1640

Sluttede af med et mågetjek på østkysten, som kastede denne 2K Gråmåge af sig ved Nivå Bugt og Strandenge. Fuglen har været pp de sidste par dage, og blev allerede fundet 23/2 i området, men først set igen på lokaliteten for et par dage siden.

2K Gråmåge, 29/3 - 2014 Nivå Bugt og Strandenge


(EBB)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar