tirsdag den 16. maj 2017

Blåhals og Sort Glente

13/5 tog mig og Rasmus Momme på tur i hans fars bil, hvor targetarten var Hortulan og Hvidhalset Fluesnapper. Vi besluttede os først at tage forbi Drosselrørsangeren, som var pp og vi fik til og med også Havesanger og Nattergal på listen der. Vi kørte derefter mod Borreby Mose, hvor vi kiggede på Stor Kobbersneppe og ellers lige hurtigt tjekkede for eventuelle sjældenheder, men det nærmeste vi kom, var en gul vipstjert der kaldte med et kald der mindede om Citronvipstjert. Vi kørte videre mod Sevedø, hvor de første fugle vi spottede var en flok storspover på markerne, men der var ikke andet. Det virkede relativt tomt og vi formåede kun at få en Havørn, en Gulbug og nogle Rørhøge. Da vi så kørte mod hovedevejen igen, spotter jeg så en langhalet mørk rovfugl, der flyver med stive vinger 100 meter væk fra os siger at Rasmus skal tjekke den. Vi får kikkert på den og det er en meget pæn Sort Glente! Jeg smider bilen ind til siden, og Rasmus får taget billeder, mens jeg holder øje med om der kommer biler, da vejene dernede er ret så smalle. Vi ender med at den raster kort tid på marken, inden den lunter afsted mod øst/nordøst igen.

Rasmus har meget bedre billeder, men her er mit ene af den sorte glente.
Samtidig med den spotter jeg nogle Hvepsevåger og Rørhøge og vi er blevet mere optimistiske, men samtidig er klokken ved at blive mange da jeg skal være på arbejde 1700 og jeg skal sætte bilen af i Sorø og nå toget derfra inden... Vi planlægger at tage mod Stignæs og får tjekket skoven, uden at det giver noget og derefter et kort pitstop, hvor der bliver indtaget energidrikke og pølsehorn. Vi kører derefter den lange tur mod Reersø, et stort sats med det tidspres vi havde og den afstand vi skulle tilbagelægge. Efter en længere køretur ender vi der og parkerer ved Campingpladsen, så vi kan nå ud til antennerne/masterne, som er kerneområde for Bomlærke og vi håber på at få en Hortulan der, men påvej der ud, tjekker jeg lille stykke brak, hvor jeg inden får forklaret "at det ligger i mit top-tre for Reersø og at det nok er her vi ender med at finde en Blåhals". Jeg går 20 meter ind i brakområdet, hvor der så letter en lille, korthalet jorddrossel med rustrøde halesider og et bredt mørkt halebånd og jeg råber straks "BLÅHALS". Vi genfinder den lynhurtigt og ser den pissegodt og vi får begge sindssygt fede billeder. Vi ringer rundt og får gang i jungletrommerne, da ingen af os har Babyalarm eller Rolfcall.
Nordlig Blåhals ssp. Sveica 2k han

Nordlig Blåhals ssp. Sveica 2k han - hvordan den sås oftest i det visne bynk Kort efter kommer vi i kontakt med JLR der fortæller at han er påvej. Han får også set den pissegodt, da den sætter sig op på indhegningen til lærkepletten. Af andre fugle var der også Bomlærker, en haleløs Bynkefugl og en spændende "iberian"-type Gul Vipstjert han, som kaldte afvigende og havde hvid strube, men til dem der læser, så er det nok en lokal fugl, da samme fugl blev set og hørt præcist samme sted af undertegnede og Philip Elbek.
Bynkefugl
Da den viste sig fra sin bedste side
Men vi bliver så kort efter nødt til at kører da jeg havde et arbejde der skulle passes. Korte af det lange så endte jeg alligevel med at komme for sent, men det er fint nok, fandt en Blåhals på Vestsjælland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar