søndag den 15. november 2015

Mågekursus af feltudvalget til Stevns

Mit niveau på mågerne er virkelig elendigt, så derfor valgte jeg hurtigt at tilmelde mig til kurset. Da Klaus Malling er en rigtig dygtig og pædagogisk ornitoliog, ærgeligt var det da også, da han meldte afbud tidligt søndag morgen. Men alle tilmeldte mødtes klokken 8 ved Sjælør Station. Meget overraskende var Mads Paulsen med, så jeg havde en "ung" en at snakke med på busturen. Anders Wiig tog sig af lederrollen, nu hvor Klaus ikke kunne deltage!
Klokken 9 ramte vi Rødvig Havn, som var første lokalitet på dagsorden. Indenfor en time havde vi allerede 4 kaspiske på kortet, og en mulig middelhavs, som på nuværende tidspunkt ikke er blevet bestemt ordentligt. 3 spurvehøge tog turen sydpå og store flokke af gæs pyntede himlen. Efter en times tid, var der foredrag, men foredragsholderen var der jo ikke, så derfor blev billederne kørt igennem, hvor man måtte gætte sig til arterne. Her blev de store måger gennemgået, i flere forskellige aldersklasser. Dog med særlig fokus på kaspisk måge og middelhavssølvmåge. Ellers blev der kørt kort igennem sildemåge, svartbag, sølvmåge og den sjældne store sorthovedede måge. Efter foredraget skulle mågerne køres igennem igen, og her blev der fundet 2 gamle kaspiske måger, som var min første gamle kaspiske måge nogensinde, så det var meget fedt. En drillende 1k svartbag blev studeret nøje, men vi måtte opgive den, da den valgte at lægge sig ned. Mads Paulsen og jeg tjekkede opskyllet for pibere og lærker, men kun hættemåger og fluer kunne det blive til. Nu blev vi allesammen kaldt sammen, og turen skulle nu gå til bøgeskov havn.
Under busturen blev der meldt dværggås trækkende sv fra sydvestpynten inde i København, så den håbede vi alle på kunne findes fra bøgeskov havn. Dog ved ankomst kom der der 3 grågæs flyvende, og da dværggåsen fulgtes med 3 grågæs, regnede vi med at den nok havde slået sig ned ved Ølsemagle Revle. Bøgeskov havn gav skærpiber og flere hættemåger. Ikke noget opsigtvækkende. Efter en halv times tid, smuttede vi til Mosede havn.
Mosede Havn var under ombygning, så derfor var forholdende omkring mågestudering elendig. Dog kunne lidt brød få nogle stormmåger og hættemåger ind. Da urinen skulle tømmes, hoppede der pludselig en fugl rundt inde i en busk på havnen. Den skulkede en del, og jeg var lige ved at tabe hagen, men det var nu bare en gærdesmutte. Vi afrundede mågekurset i bussen, og takkede af for denne gang. Et rigtig fint kursus, som var meget lærerigt, selvom eksperten udeblev. I får lige et billede af den gamle kaspiske under her.

4k+ kaspisk måge, Rødvig Havn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar