søndag den 4. januar 2015

16. låge (21. november) Puerto Viejo

Jeg husker ikke hvor tidligt vi stod op denne morgen, men fanden havde i hvert fald ikke fået sko på. Nu havde StarPerú så værsgo at sende os til Lima før de fik fucket hele vores itinerary op. Vi var de første i lufthavnen og kom da også afsted samme morgen. Men for lige at sætte prikken over i'et valgte de, på mellemlandingen i Cusco, at køre os hele vejen ud til landingsbanen, tilbage igen, reparere en time og så flyve. Da vi endelig kom på vingerne begyndte en af tosserne fra en kæmpe gruppe franske krystalhealere, der spillede ukulele, at råbe: "HALLELUJA" og hele flyet grinede...
Men vi kom til Lima, hvor vi igen mødte Gunnar, som med det samme gik i aktion, satte sig på StarPerú disken, åbnede munden og sugede, som en igle til de var helt blege i ansigterne. Vi fik Hotel, aftensmad, taxa betalt plus erstatning for tabt birding! Jeg flyver dog aldrig igen med det luftfartsselvskab!
Herefter mødte vi vores guide Alejandro Tello og kørte til Puerto Viejo. Vi besøgte en plantage, næsten lige op og ned af den Panamerikanske highway. Den første art der mødte os var en Amazilia Hummingbird, som vi så mange af!
Amazilia Hummingbird
 Vi så både Parrot billed (ingen foto) og Drab Seedeater på stedet samt en enkelt Peruvian Sheartail!
Peruvian Sheartail

Drab Seedeater
Også Peruvian Meadowlark, Long-tailed Mockingbird og andre fugle var meget almindelige. Men vi fik også en god art i form af en Short-tailed Field-tyrant!
Short-tailed Field-tyrant. Dens stærke og varierede farver kombineret med dens overdrevne størrelse gør den næsten for nem at finde i de gråbrune omgivelser!

Var første billede for let? Prøv at finde den her.
- Den er måske i flugt
- På vej mod kameraet...
Vi kørte nordpå tilbage mod Lima og nogle få hundrede meter væk fra kysten langs Rio Lurín. Her så jeg nogle små vadere flyve forbi og forventningsfuld hoppede jeg ned ad skråningen mod floden og fandt den sidste af de små vadere vi manglede Semipalmated Sandpiper!

Amerikanske Dværgryler muligvis med Stor og Lille Gulben?
Hvis første billede ikke er af begge arter så er dette i hvert fald:
Stor Gulben med Lille Gulben, selvfølgelig gad den store ikke vise Hvidklire-næbbet...
 Ligesom ved Puerto Viejo så vi to styks Plumbeous Rail!
Plumbeous Rail
Vi fik heldigvis også hvad vi kom efter i krattet langs flodbredden, nemlig Bran-coloured Flycatcher.
Når man sidder og tror man kender alle engelske ord for brune/rødbrune/gulbrune/gråbrune nuancer kommer Bran-coloured Flycatcher og fucker det hele op for en...
I dag skulle vi egentlig ike have været til Puerto Viejo, men det endte med at blive en nødvendighed. I sidste ende lod det ikke til at StarPerú forsinkelsen ændrede noget udover noget West Slope Polylepis i Santa Eulalia med chance for White-cheeked Cotinga.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar