søndag den 27. december 2015

Brasilien pt. 9, Afternoon birding, Pantanal


Efter frokost startede vi med at besøge en af de små klynger træer som ligger spredt ud over området. Der var desværre lidt stille og efter nogle capuchiner og en Roadside Hawk opgav vi dem for i dag.
Black-striped Capuchin (går jeg ud fra efter at have konsulteret Wikipedia)

Roadside Hawk, billedet viser fint hvor mørkt der er i disse klynger
Og så fik vi sørme også set en Hyacinth Macaw ordentligt! Ligegyldigt hvor almindelig den er blevet i de senere år er det altså stadig en fantastisk oplevelse at se verdens største papegøje!
Hyacinth Macaw
 Vi valgte i stedet at angribe ankomstvejen for nogle af de mindre fugle som vi ikke havde samlet op på turen derhen. Det var et godt træk! Der gik ikke lang tid før Narrow-billed Woodcreeper dukkede op som den første nye lifer
Narrow-billed Woodcreeper
 Efterfulgt af nogle arter vi allerede havde set mange gange
Southern Crested Caracara rider en Capybara

Rufescent Tiger-heron
Der var overraskende livligt og der gik ikke lang tid før jeg fik den næste lifer Yellow-billed Cardinal.
Yellow-billed Cardinal
Inden jeg drog hjemmefra og læste lidt op på arter så jeg billeder af White Woodpecker og håbede inderligt at få en at se. Det blev sandelig også indfriet, den synes nemlig at dukke op hver gang vi kom ud i det åbne land. Først en overflyvende flok som overraskelse på Alcantara ved São Luís, nu her igen i Pantanal og også siden. Trods den ikke virkede særlig eksklusiv var den nu stadig fed hver gang den sås! Kort efter snuppede vi en anden spætte som var ny lifer Pale-crested Woodpecker.
White Woodpecker
Pale-crested Woodpecker


En Great Antshrike lagde også vejen forbi, en dejlig fugl som jeg ikke havde set siden Ecuador i 2009.
Great Antshrike, han.
 Kaimaner er lettere at se om aftenendog var vi også om dagen konstant overvåget!

Resten af turen gav mest arter vi allerede havde set dog nu meget bedre: Baywing, Limpkin, Black-collared Hawk, Jabiru og Netropic Cormorant.
Baywing 
Limpkin

Black-collared Hawk, selvom denne art var overraskende almindelig i det åbne land (Surinams kyst, Pantanal) er det stadig en af mine yndlings rovfugle den er simpelthen så fedt tegnet!
Jabiru i det sidste lys


Neotropic Cormorant
Vi spiste et solidt aftensmåltid (Hvis der er buffét går man mindst fem gange!) og gik glad i seng efter at have slået omtrent 50 myg ihjel på værelset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar