lørdag den 5. december 2015

Brasilien pt. 8, Just a walk around the lodge, Pantanal

Vi ankom til lodgen Pouso Alegre om formiddagen og havde frit program indtil middagsmad. Normalt får man ikke det store ud af at birde i troperne mellem 11:00 og 13:00, men når man næsten mangler ALT i et område kan det nu sagtens betale sig! Jeg havde ikke betalt for Pantanal for at blive forkølet under A/C-apparatet på værelset, så jeg gik mig en tur. Først blev det til en juv Rufous Tiger Heron langs vejen, en af de fugle der bare er bedst i sit første leveår!
Rufous Tiger Heron
 Lidt væk fra bygningerne fik jeg første lifer på gåturen Plumbeous Ibis! Et meget tillidsfuldt kræ!
Plumbeous Ibis
Og nu da vi var kommet ud i det åbne var der fugle fra Guyana som gik igen her i form af en flot Great Black Hawk.
Great Black Hawk
 Det skal siges at når folk på nettet skriver de ting som de skriver om Pantanal så overdriver de ikke. Der er mange fugle! Der er mange forskellige fugle og i modsætning til mange andre sydamerikanske biotoper er der mange synlige fugle. Og så besøgte vi ikke engang området i tørsæsonen som det anbefales. For at snakke mere om det; normalt siger guider, blogs, m.m.: Besøg området i tørsæsonen, for så koncentreres faunaen om det lidt vand der er tilbage, og det er måske også rigtigt nok, men det betyder altså ikke at man ikke kan besøge området på andre tidspunkter. Vi ankom i slutningen af regnsæsonen og uden at være klar over det på forhånd løb vi ind i en hel masse spændende immature fugle, som man ellers ikke ser billeder af! Et par gange gik der også sport i at se hvor mange arter man kunne få i et billede!
Venstre til højre (behøver jeg sige det?): Monk Parakeet, Great Kiskadee, Chestnut-eared Aracari og Black Vulture
 Og så lige den bedste lide tættere på:
Chestnut-eared Aracari
 Jeg nåede lige at snuppe en lifer mere inden frokost i form af Red-crested Cardinal!
Red-crested Cardinals
 Jeg fik næsten et fire-arts-billede igen inden frokost, men den Snail Kite der sad i midten skred inden jeg nåede at skyde...
Venstre til højre: Little Blue Heron, Bare-faced Ibis og Jabiru

Ingen kommentarer:

Send en kommentar