søndag den 3. november 2013

Uge 42, ungdomslejr.

Ungdomsmedlemmer: Andreas Bennetsen Boe, Anton Herrig Liebermann, Emil Blicher Bjerregård, Jeppe Fonnesbo, Malthe Kvistgård Kristensen, René Worup Rørbæk, Ragnar Smith og Rasmus Momme.

Nu er det jo efterhånden et stykke tid siden, at det har været efterårsferie, men så mange fede fugle på en ungdomslejr, må bare ikke gå i glemmebogen. Jeg vil desuden prøve at proppe så mange billeder i indlæget som muligt så der ikke er nogen tvivl om at DOFungdom faktisk ser det som vi siger at vi ser.
Vi ankom søndag om eftermiddagen, de fleste med offentlig transport og mig i bil. Der var godt med fugle i området trods det sene tidspunkt og vi fik set: Vandrefalk, Dværgfalk, Skærpiber, en sen Digesvale og en fejlfarvet (leucistisk?) Grågås!
Derefter stod den på indkøb, hvor der blev tanket op på feltroulader.
    
Dagen efter startede godt ud, med en del trækkende fugle, heriblandt arterne flere af arterne fra dagen før, plus Bjergvipstjert, Hedelærke og Stor Korsnæb, som var ny art for flere ungdomsmedlemmer inklusiv undertegnede. Her lidt dokufotos fra morgenobsen:


   
Senere på dagen hentede vi så cykler og cyklede til Hvidbjerg Strand for at lære noget om dykænder med Rasmus Strack, der var dog ikke mange fugle på havet, så da der efter noget tid blev meldt Brun Løvsanger fra TDC rykkede alle lige med det samme. Vi fik kræet, men den blev næppe set særlig godt af nogen, men hvem bliver ikke glad for at se en SU-phyl? Jeg kunne personligt ikke få mine hænder ned resten af dagen!
Så blev det mandag, hvor der ikke skete det store, fra morgenobsen kan en Sortgrå Ryle nævnes. Nogle valgte at tage på Grønningen, hvor de fandt en Sølvhejre, som endte med at blive træffets sjældneste fugl fundet af et ungdomsmedlem. Dette hold tog videre ind til Reginevej, hvor Ragnar genfandt den Gransanger ssp. tristis, der tidligere var blevet set på stedet.
Foto: Anton Herrig Liebermann
Foto: Ragnar Smith
Tirsdag startede også meget stille ud og mindede til at starte med meget om mandag, så vi besluttede os for at forlade morgenobsen, hvorefter nogle tog til Grønningen og andre tog til Skallingen. På Skallingen blev en Enkeltbekkasin trådt op, men ellers var der ikke det store. Holdet på Grønningen så bl.a. Agerhøne, Ringdrossel og Sortgrå Ryle. En udmelding om Hvidbrynet Løvsanger på Reginevej, gjorde at alle rykkede hurtigt hjem til Blåvand, fuglen blev genfundet og fotograferet. Den var ny art for flere og selv den afdæmpede nordjyde René trak lidt på smilebåndet! Kort efter blev der meldt Ørkenstenpikker fra hukket, og så var alle på farten igen! René, Anton, Emil og hoppede ind i min bil og de andre fandt lift og cykler. DOFungdom blev de første twitchere på stedet, der kunne nyde den flotte han.
Så blev det onsdag, dagen hvor vi skulle hjem. En del cyklede ind på Reginevej, mens andre luskede i mosen, der blev trådt endnu en Enkeltbekkasin op, pludselig bliver der dog udmeldt en Fuglekongesanger, som fik alle til at vende tilbage til stationen i en trolig fart! Alle fik den at se og det blev den perfekte afslutning på en fantastisk fuglelejr.

Jeg vil på flere af deltagernes vegne sige tak til lederne: Vicky Knudsen, Asger Lykkegård Møldrup og Christian Wodstrup Christiansen. Desuden tak til finderne af alle de fede fugle og de andre som hjalp med at informere DOFungdom om udmeldinger.
For at fælge op på sidste indlæg, har jeg nu fået svar fra Dan Cake: Deres tigerroulade indeholder ikke rigtig tiger, så med mindre man føler sig snydt, kan man blive ved med at spise den med god samvittighed!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar