søndag den 20. oktober 2013

Feltroulader, en anmeldelse.

Kakao, marcipan, tiger eller hindbær? Ja, der er mange roulader at vælge imellem når man står i supermarkedet og overvejer hvad man har lyst til på morgenobsen. Dette indlæg vil selvfølgelig forsøge at afdække spørgsmålet: Hvilken en er den bedste? Men dertil skal det også siges at bare fordi en måske er bedre end de andre, kan det være meget trættende at spise den samme mange dage i træk, så følg det kendte kostråde, spis varieret, og prøv en anden roulade end den bedste i ny og næ.
Under det nyligt afholdte felttræf havde jeg heldigvis masser af tid til at afprøve nogle forskellige roulader fra det udvalg man finder i Blåvands Superspar og Superbrugs. Den første der kom med i felten var Nordthys kakaoroulade. En meget god roulade til en længere dag ude, da den simpelthen er for tung til at spise i en omgang. 3/4 dele inde i den ellers velsmagende roulade måtte jeg se mig nødsaget til at smide resten ud da jeg ikke havde nogen måder at gemme den på i felten og på ingen måde var i stand til at færdiggøre den.
Der findes jo som sagt mange varianter af roulader, og mange af dem indeholder frugt. Jeg er personligt ikke fan af dette påfund, og det er jeg ikke ene om, jeg erindrer fra feltrouladens spæde dage, hvordan et ungdomsmedlem smed sin hinbær-roulade efter en anden, da der simpelthen bare ikke var flere, som gad spise af den. Det skal dog siges at disse kan fås i et miniformat, som er yderst velegnet til felten pga. størrelsen! Men der er bare ikke gods nok i seks små roulader til en hel dag i ude, så det kan blive en dyr løsning. Af andre og mere luskede roulader der indeholder frugt, er der marcipanrouladen. Det fremgår ikke af navnet, men kun med småt beskrivelsen at denne indeholder abrikosmarmelade, en substans der har sværget sin tilværelse til at ødelægge gode roulader og fragilitéer. Derfor sørg for at undgå marcipanrouladen!
Til sidst kommer vi til min personlige favorit: Dan Cakes tigerroulade. Jeg afventer p.t. svar fra Dan Cake om hvorvidt den faktisk indeholder tiger, så den kan spises af naturinteresserede med god samvittighed. Det gode ved denne er for det første at den er helt fri for frugt. Overraskende nok kom jeg igennem hele rouladen uden nogen kvalmende følelse til sidst og det er det der gør at selvom den er 5 kr dyrere end de andre, er suverænt den bedste!

Et mere seriøst og fugleorienteret indlæg om uge 42 vil snart følge. I mellem tiden skal det siges at Pandion og andre ornitologiske medier kan føle sig frie til at bruge denne anmeldelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar